Hatha Yoga

“het herstellen van evenwicht tussen je lichaam en je denken”

We leven veel vanuit ons hoofd: we laten ons vaak leiden lijstjes in ons hoofd.  Dat kan er toe leiden dat je je gehaast voelt en het gevoel hebt achter de feiten aan te lopen. Ook kan dat lichamelijke (spannings-) klachten tot gevolg hebben: spanning in schouders en nek, hoofdpijn, rugklachten etc. Yoga is even een stap terug nemen. Bewuster in beweging komen. Dat merk je niet alleen tijdens de les, maar dat effect merk je ook daarbuiten. Je gaat minder gehaast door het leven. Bovendien is yoga ontzettend leuk om te doen, je wordt er rustiger en ontspannen van én je hebt een moment voor jezelf!

Hoe ziet een les er uit?

Dat zie je het beste in dit filmpje van een yogales (duur: 1 uur)!

Een Hatha yoga les is een toegankelijke manier van bewegen. In een yogales wordt aandacht besteed aan strekoefeningen, yogahoudingen (asana’s), ademhaling, concentratie, meditatie en ontspanning. 

Waarom Hatha Yoga?

Veel genoemde effecten van Hatha Yoga zijn meer balans en ontspanning en een sterker en gezonder lichaam. Tijdens de uitvoering van de oefeningen ben je geconcentreerd op je lichaam. Hiermee train je niet alleen je concentratie, het geeft ook een ontspannend effect. Door de lichaamsoefeningen houd je je spieren en gewrichten soepel of worden ze geleidelijk soepeler en krachtiger. Het effect werkt door na de lessen: door bewust met je lichaam bezig te zijn zonder dat het om de prestatie gaat leer je je lichaam beter kennen. Ook ga je je fysieke en mentale grenzen eerder voelen. Door deze bewustwording herken je de signalen van bijvoorbeeld stress of vermoeidheid of overbelasting eerder, zodat je minder snel ziek wordt. Ook dit effect wordt weer verstrekt door de puur lichamelijke invloed van de oefeningen.

Wanneer

Iedere woensdagochtend 9-10 uur bij sportschool Rob van der Hoorn in Oegstgeest. Zie voor meer informatie www.robvanderhoorn.nl.

Ook geef ik wekelijks les aan een groep leerkrachten van een basisschool in Oegstgeest. Is dat misschien ook iets voor jouw school of organisatie?  Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

In de Kern

Marleen Abrahamse

KvK 53514947
Triodos NL06TRIO0254705537

+31 (0) 6 24744291
marleen@indekern.info

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden over de diverse trainingen en het laatste nieuws?