Mindfulness

Mindfulness

“een investering die een verschil kan maken voor de rest van je leven”

In de Mindfulnesstraining oefen je om aandachtiger in het leven te staan. De training is een effectieve methode om gezonder om te leren gaan met spanning en stress. En daarmee de kwaliteit van je leven te vergroten. Dit kan stress zijn veroorzaakt door werk, de combinatie van werk en privé, door (chronische) ziekte of pijn of door vermoeidheid. De training is ook geschikt als je geen specifieke stress klachten hebt, maar wel de wens om aandachtiger in het leven te staan en meer in het hier en nu te leven.
Deze training is gebaseerd op een programma met vaste onderdelen en structuur dat al meer dan 30 jaar bestaat. Het programma combineert Westerse wetenschappelijke inzichten met Oosterse yoga- en meditatietechnieken. De positieve effecten op het leren omgaan met stress, vermoeidheid, pijn en burnout-verschijnselen zijn wetenschappelijk bewezen.

De training

Mindfulness is voor iedereen toegankelijk. Interesse in Mindfulness en bereidheid om dagelijks te oefenen zijn voornamelijk van belang. 

Het Mindfulnessprogramma dat In de Kern aanbiedt is de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) oftewel de Mindfulness Stressreductie training. Dit is een door wetenschappelijk onderzoek gestaafde effectieve achtweekse training van wekelijkse sessies van 2,5 uur en een oefendag in stilte. Essentieel onderdeel van de training is het dagelijks uitvoeren van aandachtsoefeningen.

De training wordt gegeven in Oegstgeest, in de yogaruimte in Sportschool Rob van der Hoorn of de Openbare Montessorischool Oegstgeest. Beide zijn centraal gelegen en makkelijk bereikbare locaties vlak bij Leiden en de A44.

Nieuwe trainingen starten in:januari | maart | mei | september | november Woensdagochtend 10.15-12.30 uur of woensdagavond 19.15-21.30 uur. Afhankelijk van belangstelling ook andere dagen en tijdstippen.

de kosten voor de training zijn €495 voor particulieren, €750 voor organisaties/bij vergoeding door werkgever, inclusief BTW en inclusief aanmeldingsgesprek, uitgebreide werkmap, cd’s en oefendag. Bij opgave tot 4 weken voor aanvang van de training geldt een early bird korting van 10%.

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden de training bij (dreiging van) overspannenheid of een burn-out. Op deze pagina vind je een overzicht van de vergoedingsmogelijkheden per verzekeraar. In de praktijk blijkt dat veel werkgevers bereid zijn (een gedeelte van) de training te vergoedingen in het kader van stressreductie.  Gespreide betaling is op verzoek mogelijk.

Individuele training

Wel de mindfulnesstraining maar liever niet in een groep? De training wordt ook individueel, in één-op-één sessies, aangeboden. De inhoud en vergoedingsmogelijkheden zijn zoals de groepstrainingen. Afhankelijk van achtergrond en ervaring duurt het traject 5-8 sessies van elk 5 kwartier. Neem vrijblijvend contact op voor  een passend aanbod.

“Deze training heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren.”

Workshops

Een introductieworkshop Mindfulness biedt je de gelegenheid te ervaren wat Mindfulness en de training inhouden. Deze workshops worden regelmatig op open inschrijving georganiseerd. Raadpleeg voor data de agenda. Ook worden maatwerk workshops Mindfulness voor organisaties of speciale groepen gegeven. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

Retraits

Regelmatig worden er in samenwerking met FITBodyMind minfulness weekendretreats georganiseerd; weekenden met een programma van mindfulnessworkshops en volop ruimte om op te laden en te ontspannen en je te laten verwennen met sauna, massages en vega-biologische maaltijden. Op een prachtige locatie in de natuur in Zeeland.

Lees verder

Wil je meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons als je vragen hebt of je op wilt geven voor een training

Contact

In de Kern

Marleen Abrahamse

KvK 53514947
Triodos NL06TRIO0254705537

+31 (0) 6 24744291
marleen@indekern.info

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden over de diverse trainingen en het laatste nieuws?