Mindfulnesstraining

“een investering die een verschil kan maken
voor de rest van je leven”

In de mindfulnesstraining oefen je om aandachtiger in het leven te staan. De training is een effectieve methode om gezonder om te leren gaan met spanning en stress. En daarmee de kwaliteit van je leven te vergroten. Dit kan stress zijn veroorzaakt door werk, de combinatie van werk en privé, door (chronische) ziekte of pijn of door vermoeidheid. De training is ook geschikt als je geen specifieke stress klachten hebt, maar wel de wens om aandachtiger in het leven te staan en meer in het hier en nu te leven.

Deze training is gebaseerd op een programma met vaste onderdelen en structuur dat al meer dan 30 jaar bestaat. Het programma combineert Westerse wetenschappelijke inzichten met Oosterse yoga- en meditatietechnieken. De positieve effecten op het leren omgaan met stress, vermoeidheid, pijn en burnout-verschijnselen zijn wetenschappelijk bewezen.

Meer informatie vind je in de folder over mindfulness.

De training

Mindfulness is voor iedereen toegankelijk. Interesse in mindfulness en bereidheid om dagelijks te oefenen zijn het belangrijkst.

 • Wat

  Het Mindfulnessprogramma dat In de Kern aanbiedt is de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) oftewel de Mindfulness Stressreductie training. Dit is een door wetenschappelijk onderzoek gestaafde effectieve achtweekse training van wekelijkse sessies van 2,5 uur  en een oefendag in stilte. Essentieel onderdeel van de training is het dagelijks uitvoeren van aandachtoefeningen. 

 • Waar

  De training wordt gegeven in Sportschool Rob van der Hoorn, een mooie centraal gelegen en makkelijk bereikbare locatie met gratis parkeermogelijkheden in Oegstgeest.

 • Wanneer

  Een nieuwe groepstraining start op vrijdagochtend 16 september 9:30-12:00 uur. Zie voor de volledige cursusdata de agenda

 • Kosten

  De kosten voor de training zijn €475;-  inclusief BTW en inclusief aanmeldingsgesprek, uitgebreid werkboek en oefendag en indien gewenst evaluatiegesprek. 

 • Vergoeding

  Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden de training bij (dreiging van) overspannenheid of een burn-out. Op deze pagina vind je een overzicht van de vergoedingsmogelijkheden per verzekeraar. In de praktijk blijkt dat veel werkgevers bereid zijn (een gedeelte van) de training te vergoedingen in het kader van stressreductie.  Gespreide betaling is op verzoek mogelijk.

 • Aanmelden

  Voor deze training werk ik samen met het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Daarom meld je je daar aan via deze link.

Individuele training

Wel de mindfulnesstraining maar liever niet in een groep? De training wordt ook individueel, in één-op-één sessies, aangeboden. De inhoud en vergoedingsmogelijkheden zijn zoals de groepstrainingen. Afhankelijk van achtergrond en ervaring duurt het traject 5-8 sessies van elk 5 kwartier. Neem vrijblijvend contact op voor  een passend aanbod.
“Deze training heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren.”

Meer mindfulness

Mindfulness verdiepingscursus

In 6 themabijeenkomsten gaan we in op onderwerpen als omgaan met gedachten & gevoelens, (zelf)compassie en mindful communiceren. In de cursus gaan we samen oefenen, krijg je verdiepende uitleg, is er ruimte voor uitwisseling en besteden we aandacht aan het toepassen in je dagelijks leven.

De cursus is geschikt voor iedereen die een mindfulnesscursus heeft gedaan. De eerstvolgende cursus start op woensdagavond 4 november. Meer informatie vind je in deze Folder verdiepingscursus mindfulness .

Meditatiegroep

In een vaste groep samen oefenen is inspirerend, geeft structuur én stimuleert je beoefening thuis. De oefeningen worden begeleid en er is elke keer een ander thema. De avonden zijn toegankelijk voor iedereen met (mindfulness)meditatie ervaring.

We komen één keer per maand op vrijdagavond bij elkaar van 19:00-20:15 in de yogazaal van Rob vd Hoorn. De volledige opbrengst van de avonden gaat naar het Liliane Fonds. Zie de agenda voor de data.

Mindfulness collectief

In dit collectief werk ik samen met drie collega mindfulnesstrainers in de regio Leiden. Wij weten dat het soms best een uitdaging kan zijn om je mindfulnessbeoefening in je eentje levend te houden. Hoe ga je daarmee verder na afloop van een cursus? Wij willen je hierin graag ondersteunen!

We hebben onze krachten gebundeld in het Leidse Mindfulness Collectief om veel gelegenheden te bieden waarop jij je meditatiebeoefening voort kunt zetten. Op deze pagina van het Mindfulness Collectief Leiden vind je een aanbod van bijeenkomsten, cursussen en individuele begeleidingsmogelijkheden.

Wil je meer weten?

Neem vrijblijvend contact met me op als je vragen hebt of je op wilt geven voor een training

In de Kern

Marleen Abrahamse

KvK 53514947
Triodos NL06TRIO0254705537

+31 (0) 6 24744291
marleen@indekern.info

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden over de diverse trainingen en het laatste nieuws?